Friday, January 28, 2011

:: PERTAMA KALI MAKAN UDANG KARA ::

Assalamualaikum.
Ngggeeee.... aku teruja betul suatu hari ayah aku telah bawa 2 ekor udang kara dan udang besar ke rumah...Waahhhh.. sekali tengok macam mainan adik aku pun ade jugak... Uiisshhh.. benda ni kalau makan kat kedai kompem mahal. Tapi alhamdulillah ayah aku dapat beli murah dari seorang pengedar. Hari tu memang pening duk pikir ngn mak aku esok nak wat masak apa udang kara ni..??? Last2 mak aku buat masak merah special...aneh betul masakan tu... sebab mak aku tambah sos tiram perisa cendawan dan santan kelapa.. TAPI rasanya memang sangat-sangat DELICIOUS wa cakap lu!!!!!!!!!! Isi udang kara yang lembut dan manis memang tak cukup kalau makan seekor... Apa pun alhamdulillah dapat gak merasa nikmat Allah yang satu ni...
 Udang KARA....perrhhhh..bila lagi aku dapat makan kau lepas ni...



 Plee dengan udang kara yang belum dimasak




 Udang Besar- Sekali gigit rasa penuh mulut dengan udang. Isinya sangat padat, manis serta BESAR!!!! makan seekor rasa makan banyak udang... Udang ni ayah aku ada jual di JAMALI FARM PRODUCT. Amat murah kalau nak dibandingkan harga udang besar kat pangkor. Jualan terhad. Siapa cepat dia dapat!!!

JAMALI FARM PRODUCT. Di hadapan Sek Men Puncak Alam. Halal dan MURAH......huhu

Setelah habis dibedal oleh ayah aku....hahahaha

Sekian~~

8 comments:

Adzriel AB said...

saya tak makan udang..alergik! he..he..

iqbalhakimi said...

fuh..besar tu..best2..hehehe..

atie said...

uuu..mmg tak makan menda besar2..hehe

..hizamirahim.. said...

wow.
sedap2!!!
XD

Sha-na.Szied said...

kak sedap sngt ni!!

aLieF si Muncung ManiS said...

okay...sekarang perut alief berbunyi2..lapar tgok udang tu..awk,,hulurkan sikit kat alief.hehee..kidding.. awk,dtg la singgah blog alief..hargai sgt2.. http://aliefcmoi.blogspot.com/

||aLeaSaRa|| said...

wah teringin gak nk try ni.suka udang cuma jenis ni tak pnh cuba

Emil Hardi said...

Sila Tengok Blog saya ni

Udang Kara Medan / Lobster Medan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN ANDA