Tuesday, June 15, 2010

-Speed Typing Activity di PJL

Assalamualaikum semua...alhamdulillah hari ini kita masih boleh bernafas..menghirup udara yang diberikan free oleh Allah Taala...syukur alhamdulillah atas nikmat-Nya yang tidak ternilai...

da setahun lebih bekerja di Perpustakaan Jalur Lebar(PJL) Puncak Alam..alhamdulillah ada sedikit pengalaman dalam bekerja walaupun ade beberapa teman2 yg mempertikai asal la aku keje time umo skg..patutnye aku blja.....mcm2 la pndpt org...cm aku ni bodoh sgt je sbb tu xsmbg blja...huhuk..ada gk yg kata aku ni xada usaha nk smbg blja..sbb tu aku xdpt smbg blja..

Pe pon penerangn aku korg mst xkn pham..actually aku sorg je ank pmpuan dlm family aku..bpe kali aku smbg blja parent aku terutama ayh aku risau sgt tgk aku study jauh..ayh kata xselamat..mcm2 bnde bleh berlaku..plak tu ayh aku tgk blja xblaj ke sme je...keje cmtu jgak..then duit ptptn lg nk kne byr..adoi..mcm2 la alasan klau aku citer kt sini pon xkn abis...tp pengalaman aku byr hutang kolej selama 4 bln blja mang jenuh ar..tu baru 3 ribu lebih..klau aku teruskan blja hutang aku semuanya 42 ribu..paling kurang time tu aku nk gaji aku 5 ribu lebih...hahaha..tu pon klau dpt..setakat diploma bpe ribu je gaji dpt..pe pon aku agak sedikit insaf ar bila ada teman aku sorg ni kata blja utk ilmu bkn utk keje.....betul gk tu..kita nk dptkn ilmu......tp klau da blja tu hutang belambak mcm mne pon mst la kita nk keje kan??klau xcmne nk byr hutang..lain la klau dpt biasiswa...no hal la ko ckp blja nk ilmu je...huhu..

hakikatnya pe yg kita wat bkn setakat nk ilmu or nk keje je...bkn setakat nk blja2 tinggi2 nti bleh beli honda jazz dan sebagainya...yg pasti pe pon kita buat kita nk kan redha Allah...xkesah la ko blja ke..keje ke...pe kita buat mst kerana Allah..n aku keje ni pon bleh gk aja bdk2 gnekan kemudhn komputer ke arah yang berfaedah..xade la chating je kan.hehe...n plan terbaru aku inchallah...bln 8 or 9 ni klau ada kemasukan ke UITM aku apply..hrap2 ada rezki aku smbg blja...korg yg bising2 xske aku keje ni doakan la ye mudah2an dpt aku smbg blja...=P

salah satu aktiviti yang aku wat terbaru ni aktiviti menaip...Speed Typing Activity...
kdg2 tiap2 bulan kne pikir aktiviti apa nk wt pening gak...so di sini saya memohon bantuan dari rakan2 yg budiman serta rakan yg tinggal di alam budiman..pe agaknya aktiviti yang berkaintan ngn komputer bleh aku wt lg utk bdk2 kt PJL ni??minta tolong ye...


Adib n the gang...pelanggan tetap PJL..pg lg muka dia da tercongok kt PJL


Pakcik servis air con pon nk glamour jgak...haha

Alolo..bdk ni kalau kening tebal lagi konpem cm Shin Chan


P/S : kalau ade tersilap kata terkasar bahasa...minta dimaafkan segala kesalahan saya..sesunggunh saya hanya hamba yang lemah dan lalai...Sekian~~

4 comments:

Nama Diberi Hizzul Hamli said...

btul3, uitm xmahal cm2...
tpi still brkualiti ye..
hehehe...
nway, nice post there, keep it up... :)

ps:igt sye lgi ke... haha

tklina90 said...

thanx hizzul hamli...

thesilentprincess said...

bnda laen xbrape tertarik sgt..tp ok la..isi bagus. tp nk kate something..haha..lawa skarf tu..hahahahaha...colourfull lah! ;D

tklina90 said...

hahaha..nice ha?tp cm kelaka rsenye..xbiasa pakai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN ANDA