Thursday, October 3, 2013

TATKALA AJAL MENJEMPUT.. IA TIDAK MENGIRA USIA

Assalamualaikum... hari ni genap seminggu Nurul Ashikin Ibrahim meninggalkan kita. bagi yang mengenali beliau semestinya berasa amat sedih kerana beliau merupakan seorang sahabat yang manis, ceria dan baik hati... teringat saat pertama kali berkenalan dengan shikin... waktu tu form 3. aku ada kursus bahasa Arab dekat KL.. dan kat situlah kami berkenalan dan menjadi sahabat... time kursus tu aku ngn shikin je yang agak remaja..hehehe... yang lain banyak orang tua dan kanak-kanak....

aku memang pernah satu sekolah dengan shikin kat SAM tg Karang. tp masa tu tak kenal lg sbb aku sekolah kt situ setahun je.. then aku pindah SAM Jeram... bila masuk form 4, akhirnya kami bertemu balik dekat SAMT hissamudin kg jawa.... Yupp.. masa tu kami dah kenal antara satu sama lain.. kami sekelas dari form 4 sampai form 5.. walaupun tak byk sgt kenangan dgn shikin, tp aku sedih sgt dengan kematian dia. sampai hari ni masih teringat kejadian yang menimpa shikin... paling tragis shikin meninggal sebab kemalangan jalan raya... suaminya meninggal 3 hari lepas tu... dan tinggallah Awal, anak shikin sebagai anak yatim piatu... sedih tak terkata..... semoga Allah memberi kesejahteraan pada kedua suami isteri tersebut.... dan awal.. jadilah anak yang soleh. Aunty sayang Awal...



semoga sumbangan ini dalam meringankan beban keluarga arwah..

selamat tinggal sahabat.. Allah lebih menyayangi dirimu..



Awaluddin... semoga menjadi anak yang tabah....

BIAR LUPUT DARI PANDANGAN TIDAK PUPUS DI DALAM INGATAN..
KEHILANGAN SEORANG KAWAN SEPERSEKOLAHAN..
MENJADI KENANGAN...
TERLUKIS SENYUMAN MANISMU..
TERGAMBAR SENDA GURAUANMU..
TUHAN LEBIH MENYAYANGIMU, MENJEMPUTMU PERGI TERLEBIH DAHULU.....

untuk berita lebih lanjut tentang kemalangan arwah...





7 comments:

Cik Cammy Lia said...

iNNALILLAH...SEMOGA kwn awk dan suami tenang di sn.dia membawa bersama benih di perutnya..syukur..moga mendapat syafaat di atasnya..

Hafiza AizZawa said...

al-fatihah buat kawan saudari.. sdey membacanya...

Fizah Mohd said...

Al-fatihah...semoga mereka tenang di sana..kesiannya awal.. :(

Nur Amitum said...

sedih bace. itum pun pernah hilang abangsebab kena langgar lari . be strong okay. berdolah selalu. tersenyum dia kat atas sane bile tengok kita ingat kat dia :')

QueeN TerataI said...

Al-fatihah buat arwah.. siannya baby tu... moga Allah merahmati keduanya pasangan suami isteri ini & moga anak ini membesar dgn diberi ketabahan & kekuatan tanpa ayah & ibu.

Nurakmaniza said...

al-fatihah...sedih bace entry ni..smoga arwah tenang di sana..ameen

nur farahain said...

Hye rakan blogger , ain dtg singgah sini dan komen, singgah lah blog ain
BLOG AIN DISINI
follow jugak, NAK LANGSINGKAN BADAN?, KLIK SINI : JOM LANGSING BERSAMA ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN ANDA