Monday, December 20, 2010

:; SEGMEN JOM BERKENALAN ::

Assalamualaikum..
Saya telah di tag oleh Puan AleaSara untuk join segmen ni.... Segmen kedua saya join selepas segmen Anda Happy Berblogging..huhu..
 Mari kita merapatkan ukhwah antara ahli blogger  melalui segmen ni.. di sini.. CATATAN LOQMAN HAKIM


Then Jawab soalan-soalan berikut :

1. Apakah status anda?
    - Single and unavailable....sebab apa unavailable??hurmm... sedang serik bercinta...huahuahua

2. Ceritakan tentang diri anda.
    - Sedang berkerja di Perpustakaan Desa Puncak Alam sebagai Penyelia IT.. tapi tak berapa nak celik IT lagi..Lepasan SPM ... Insya Allah akan sambung study.. Harap-harap ada rezki.. Nak timba pengalaman bekerja dahulu sebelum sambung study sebab berfikiran sekarang orang nak cari kerja amat perlukan pengalaman...hehehe.. Hobi?? suka menyanyi.. melalak... baca blog orang... suka korea..suka lagu arab... suka tidur...suka kawan dengan budak-budak... and bla..bla..bla...

3. Ceritakan tentang blog anda.
    - Blog menceritakan apa je yang saya terpikir dan maybe lebih pada pendapat saya. Lebih suka mengaitkan sesuatu yang dicatat dengan agama...Kadang-kadang meluahkan rasa yang terpendam melalui blog ni.. Tak pernah terpikir pon nak buat blog sampai la budak-budak kat Library mintak ajarkan buat blog. Nak tak nak.. terpaksala study pasal blog...huhu..

4. Apa pandangan anda tentang dunia blog ?
    - Dunia blog penuh dengan bermacam-macam informasi sama ada info mengenai agama, hiburan dan pengalaman para blogger yang menarik dan boleh dijadikan pengajaran. Selain itu, kita boleh menambah kenalan dan dapat mengetahui karekter seseorang itu melalui gaya penulisan blog seseorang. 

5. Nasihat pada rakan-rakan yang baru hendak buat blog.
    - Nasihat saya.. pada yang baru nak buat blog tu rajin-rajin la buat posting dan rajin-rajin buat blog walking biar orang kenal blog kita. Jangan jadi macam saya dulu, da dekat setahun buat blog, baru rajin nak blog walking. Baru la orang nak kenal blog kita...hehehe...

6. Ceritakan keunikan yang ada pada blog anda.
    -  Keunikan?? uniknya blog ni sebab empunya diri kot...hahahaha..( perasan )
Uniknya boleh saya ni sebab apa sahaja perkara dunia yang saya tulis, insya Allah saya akan kaitkan dengan akhirat dan agama... 

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog ?
    - Saya takkan berhenti berblog selagi ada keizinan dari Allah s.w.t. insya Allah...
Impian saya dalam dunia blog ni saya harap dapat menjana pendapatan lumaian selain ilmu yang bermanfaat..


Tag untuk


ELISA SAMAD
MOHAMAD FIRDAUS
MASTURA
ADIBAH AMINUDIN

SALAM UKHWAH =)

5 comments:

Telaga Putih said...

yes! ngaku pon suka korea..ahahhaa

Lan Bingka said...

oo..patut la ada apek sesat kat bawah tu..

ni ada cadangan ni; apa kata guna comment form jenis pop up window..lebih mudah..

:Cikgu Akim: said...

yeppyyyyy..suka citer korea gak...dulu after spm time tunggu result selalu tengok citer korea berepisod2..

kija bek2..nanti buat plihan terbaek masa isi upu k!salam perkenalan!

Kisah Abu Nawas said...

salam sob...
jawaban yang bagus sobat..
salam kenal..

Cik Iylia Syafiqah said...

hi,CIS baru lg dlm blogging!
ape function tag ni ek?
jika kita tag org,how org tu realized yg die di tag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

IKLAN ANDA